ejobsHUT

Download Free SSC MTS Solved Sample Papers – General Intelligence

Download Free SSC MTS Solved Sample Papers – General Intelligence

SSC MTS Solved Sample Papers - SSC MTS General Intelligence Questions Answers are released by Ejobshut.in so that candidates may be friendly with types of questions which are generally asked in exam of Multi Tasking Staff (MTS).

 

We are sure that following questions will certainly help to do the preparation of next holding entrance exam for the post of MTS. Dear visitor of the page, we are providing you some important questions for SSC upcoming examinations for your best result. We are sharing some important questions of SSC exam for each section:

 

SSC MTS General Intelligence Questions with Answers:

 

1. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following?

  1. Twilight                                               C.  Noon                                              
  2. Dawn                                                  D.  Night  

          (a) 2,1,3,4    (b) 2,3,1,4    (c) 1,2,3,4     (d) 1,3,2,4

Ans: (b).

 

2. Which one set of the letters when sequentially placed at the gaps in the given letter                                                   

Series shall complete it?

mc_m_a_ca_ca_c_mc

  1. a c m m a a                                        C.   a a a c m m
  2. c a m c a m                                        D.  a c m m m c

Ans: A.

 

3. 5, 6, 9, 14, 21, ?

  1. 28                                                     C.  31                                           
  2. 30                                                     D.  29

Ans: B.

 

4. If (GLOSSARY) is coded as 97533562 and (GEOGRAPHY) = 915968402, then (GEOLOGY) can be coded as

  1. 915692                                              C.  9057592
  2. 9157592                                            D.  9157591

Ans: D.

 

 

5. Some letters are given below in the first line and numbers are given below them in the second line. Numbers are the codes for the alphabets and vice-versa. Choose the correct number-code for the given set of alphabets.

C W E A Z X J Y K L

3 9 5 7 4 8 1 0 2 6

J W X C L Z

  1. 198364                                              C.  198354
  2. 198264                                              D.  197354

Ans: A.

 

6. From the given alternatives select the word which cannot be formed using the letters of the given word.

  1. ENTER                                               C.  INVENTION
  2. INTENTION                                        D.  ENTERTAIN

Ans: D.

 

7. In this question select the missing number from the given responses.

81    36   25

49   100  36

9      64  16

139  200  ?

  1. 107                                                   C.  27
  2. 77                                                     D.  50

Ans: B.

 

8. Ram goes 15 meters North then turns right and walks 20 meters, then again turns right and walks 10 meters, then again turns right and walks 20 meters. How far is he from his original position?

  1. 5                                                       C.  15
  2. 10                                                     D.   20

Ans: A.

 

9. In this question select the related words/letters from the given alternatives.

Foot : ? : : Hand : Wrist

  1. Length                                               C.  Ankle
  2. Shoe                                                  D.  Leg

Ans: C.

 

10. AXCX: BYDW : HQJO : ?

  1. GREP                                                 C.  IPKN
  2. IPKM                                                 D.  GRJP

Ans: C.

 

Note: Ejobshut provides you more information regarding this exam time to time. So keep visiting our portal.


a

admin

Thanks Sandra.

Leave a Reply
Your email address will not be published.